Diabetes

Gratis intake

Met testtraining

R

Duo training

Samen trainen, kosten delen

Thuis trainen?

Personal training aan huis

06-52313244

Nieuwsgierig? Bel voor een gratis intake!

Diabetes personal training Schijndel

Heb jij diabetes type 2? Dan is begeleiding door een diabetes gecertificeerde personal trainer een must. De personal trainer weet waarmee hij te maken heeft, houdt je nauwlettend in de gaten en remt je zo nodig tijdig af.

Waarom is bewegen belangrijk bij diabetes type 1 en 2?

Een half uur bewegen per dag zorgt voor een positief effect op je gezondheid. Dat geldt altijd, maar zeker bij diabetes type 2. Je gevoeligheid voor insuline neemt toe. Soms heb je minder medicatie nodig. Je voelt je vaak beter door meer te bewegen. 

personal training

Andere voordelen van sporten zijn:

Soepelere spieren en bloedvaten

Gunstig effect op je nierfunctie

Stimulering van de bloedsomloop

Verlaging van bloedglucose

Verbeterde cholesterolspiegels van het bloed

Gunstig effect op je vetpercentage, botdichtheid en bloeddruk

Betere opname van koolhydraten, door verbeteren van insulinegevoeligheid

Sporten en je bloedglucosewaarden

Sporten heeft een positief effect op je lichaam. Sport beïnvloedt ook je bloedglucosewaarde: die gaat omlaag en je kunt een hypo krijgen. Door je bloedglucosewaarden te meten, kun je op tijd reageren en een hypo voorkomen. Hieronder vind je tips om hypo’s te voorkomen. Deze kunnen van persoon tot persoon verschillen. 

Waarop letten voor, tijdens en na het sporten

Voor het sporten

Sporten heeft een positief effect op je lichaam. Sport beïnvloedt ook je bloedglucosewaarde: die gaat omlaag en je kunt een hypo krijgen. Door je bloedglucosewaarden te meten, kun je op tijd reageren en een hypo voorkomen. Hiernaast vind je tips om hypo’s te voorkomen. Deze kunnen van persoon tot persoon verschillen.

Tijdens het sporten

Tijdens het sporten loop je het risico op hypo’s. Die kun je voorkomen door voor het sporten minder insuline te geven of wat extra koolhydraten te nemen. Wanneer je begint met sporten is de bloedglucose iets hoger, maar deze gaat door de inspanning weer omlaag. Blijf ook voldoende drinken. Bij inspannende activiteiten drink je een 0,5 tot 1 liter per uur.

}

Na het sporten

Je spiercellen vullen na het sporten hun glucosevoorraad aan, met glucose uit je bloed. Voornamelijk de eerste twee uur na het sporten. De toegenomen insulinegevoeligheid door het sporten kan nog wel 24-48 uur aanhouden. Je moet dus extra controleren, om een hypo achteraf te voorkomen.

Top trainen heeft het keurmerk ‘oog voor diabetes’

Als diabetes gecertificeerde personal trainer vind ik het fantastisch om ook jou vooruit te helpen. Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziektes in Nederland, waarvan een flink aantal met Diabetes type 2. Weinig lichaamsbeweging vormt een risicofactor om diabetes te krijgen, tegelijkertijd is beweging juist heel gezond bij deze ziekte. Het kan er zelfs voor zorgen dat je minder of helemaal kunt stoppen met insuline spuiten. Ik voltooide in 2018 de opleiding Bewegingsdeskundige Diabetes Mellitus type 2 (DMII) bij Start2Move. Ook heb ik een interne opleiding bij de Diabetesvereniging Nederland (DVN) gevolgd, waarbij ik ook ben aangesloten. Of je nu personal training neemt of je aansluit bij een gemengde small group training, Bij mij ben je altijd verzekerd van deskundige begeleiding.

Voedingsadvies voor diabetici kan in samenwerking met De ThuisDiëtist.

 

personal training

Deze tekst is mede mogelijk gemaakt door de diabetesvereniging Nederland

R

Gecertificeerd Bewegingsdeskundige Diabetes Mellitus type 2 (DMII)

 

Wil je meer weten over personal training voor diabetici?

Je bent van harte welkom voor een gratis proefles! TOP Trainen is prima bereikbaar vanuit heel regio Schijndel, Rosmalen en Den Dungen.

=

TOP Trainen

KvK:66909325

06-52313244

Wil je meer weten? Bel gerust!

[email protected]

Stuur ons een bericht

Contactformulier